គ្មានអ្វីដែលធ្វើអោយរដូវក្តៅមានភាពរីករាយ ជាងការ៉េមទឹកកកទេ! ចាហ៊ួយ ការ៉េម និងបង្អែមកកផ្សេងទៀតសុទ្ធតែមានភាពពេញនិយមនារដូវក្តៅ មិនថាអ្នកស្ថិតនៅវ័យណានោះទេ។ តើអ្នកធ្លាប់បានសាកល្បងគ្រែនីតាដែរ ឬទេ? ផ្តល់ភាពរីករាយជាងទឹកកក និងមានក្រីមតិចជាងការ៉េមធម្មតា។ គ្រែនីតា ប្រៀបដូចជាទឹកកកឈូសអញ្ចឹងដែរ ប៉ុន្តែមានស្រស់ស្អាតជាង។
រូបមន្តឪឡឹកគ្រែនីតា នេះមានគ្រឿងផ្សំតែ 3 មុខប៉ុណ្ណោះ ដែលវាមានរសជាតិឆ្ងាញ់ពិសា និងមានភាពងាយស្រួលក្នុងការធ្វើរៀបចំអោយត្រជាក់ និងផ្តល់ភាពស្រស់ស្រាយ។ ជាមួយនឹងពេលវេលារៀបចំត្រឹមតែ 5 នាទីប៉ុណ្ណោះ វានឹងក្លាយជាមុខម្ហូបដ៏សាមញ្ញ ដែលអាចអោយអ្នកញ៉ាំជាមួយគ្នាបាន ហើយជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់រដូវក្តៅខាងមុខនេះ។
គ្រឿងផ្សំ
- ½ នៃផ្លែឪឡឹក
- ក្រូចឆ្មា 1 ចំណិតជាមួយសំបក
- ស្ករបន្តិចសម្រាប់ផ្អែម ប្រសិនបើចាំបាច់
គន្លឹះ៖ រៀបចំបរិមាណឪឡឹកទៅតាមគ្រឿងផ្សំដែលមានជាក់ស្តែង។ អ្នកអាចជំនួសទឹកស្ពាក្លីង ឬ ភេសជ្ជៈស្ព្រៃ សម្រាប់ទឹកដោះគោបាន។ រៀបចំនិងកាត់គ្រឿងផ្សំផ្សេងៗមុននឹងទុកវាអោយកក ដើម្បីងាយស្រួលក្នុងការលាយ។
របៀបធ្វើ
- កៀបយកទឹកឪឡឹក និងទឹកក្រូចឆ្មា
- ចាក់វាចូលក្នុងខ្ទះធំល្មម ហើយទុកអោយកកក្នុងរយៈពេល 1 ម៉ោង
- កូរវាសល្បាយជាមួយនឹងសម ហើយទុកអោយកកក្នុងរយៈពេល 1 ម៉ោង
- កូរវាស និងទុកអោយកកក្នុងរយៈពេល 1 ម៉ោងបន្ថែមទៀត
- កូរវាស ហើយដាក់ចូលក្នុងពែង
សារធាតុចិញ្ចឹម
ទទួលទាននៅពេលវាកក និងស្រួយល្អ
គន្លឹះ៖ ជាជម្រើស អ្នកអាចផ្លាស់ប្តូរបង្អែមរបស់អ្នកមួយជំហានទៀត ដោយបង្កើតជាគ្រែនីតា អោយកាន់តែធំ និងមានរសជាតិកាន់តែឆ្ងាញ់! បន្ថែមវ៉ូដកា (vodka) ½ ពែងជាមួយក្រូចឆ្មា និងស្ករបន្តិច។ វានឹងធ្វើអោយមានសភាពស្រួយបន្តិច ក៏ព្រោះតែវ៉ូដាកាមិនកករឹងនោះទេ។