ទឹកក្រឡុកផ្លែប័របៃតង គឺល្អសម្រាប់ស្បែកមានបញ្ហាគ្រើម និងភ្នែកមិនច្បាស់, សកម្មភាពប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។ ថែរក្សារាងដ៏ស្រស់ស្អាតជាមួយទឹកក្រឡុកមួយនេះ!
គ្រឿងផ្សំ
ផ្លែបឺរ 200 ក្រាម, ចេក 100 ក្រាម, បន្លែស្លឹកខ្ចី 50 ក្រាម, ខ្ទិះដូង 150 ក្រាម
គន្លឹះ៖ ដាក់បញ្ចូលគ្នារវាងខ្ទិះដូង និងផ្លែបឺរ ធ្វើឱ្យទឹកក្រឡុកកាន់តែមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់។ ដោយសារផ្លែបឺរនៅខ្ចី និងរឹងមិនទាន់ទុំនៅឡើយ សូមយកវាមកក្រឡុក បន្ទាប់ពីវាទុំល្អ។
របៀបធ្វើ
- 1. ចិតសំបកផ្លែបឺរ។ បកសំបកចេក រួចហាន់អោយបានល្អ
- 2. លាងស្លឹកបន្លែខ្ចីអោយបានស្អាត រួចដាក់វាអោយស្រុះទឹក
- 3. ដាក់ strainer សម្រាប់ក្រឡុក ដោយដាក់គ្រឿងផ្សំទាំងអស់ចូល ហើយកូរអោយសព្វ
- 4. ផឹកភ្លាម ឬទុកឱ្យត្រជាក់រយៈពេល ១ ម៉ោង បន្ទាប់សូមរីករាយទទួលទាន។
សារធាតុចិញ្ចឹម
សារធាតុ polyphenol, tocopherol និងវីតាមីន E នៅក្នុងផ្លែបឺរ ទប់ស្កាត់អុកស៊ីហ្សែនសកម្ម និងបន្ថយភាពចាស់។ សារធាតុ Beta carotene នៅក្នុងផ្លែចេកក៏មានឥទ្ធិពលប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏ល្អផងដែរ។
ការទទួលទាន
1 ពែង
កាឡូរី (cal)
336.5 កាឡូរី/350 មីលីលីត្រ
ការទទួលបាន (មីលីលីត្រ)
350 មីលីលីត្រ