ទឹកដោះគោ oat គឺជាជម្រើសទឹកដោះគោសម្រាប់សុខភាពបេះដូង ដែលមានជាតិសរសៃរលាយខ្ពស់។ Oat ពីរប្រភេទសម្រាប់បង្កើតទឹកដោះគោក្រីមនេះគឺ៖ oat ដែលបានកិន និង oat ដែលបានកាត់។ សូមជៀសវាងប្រើប្រាស់ oat ដែលនៅស្រស់។
មានជំហានសំខាន់ៗមួយចំនួន នៅក្នុងរូបមន្តនេះ ដែលការពារមិនអោយ oat អាចជាប់ស្អិតបាន៖ ដាក់ត្រាំ oat ក្នុងបរិមាណត្រឹមត្រូវ ដោយប្រើទឹកត្រជាក់ពេលរៀបចំ ហើយលាងសម្អាតគ្រាប់ oat អោយបានស្អាតល្អមុនពេលធ្វើការកៀប។
គ្រឿងផ្សំ
-
Oat កិន ឬ កាត់ 1 ពែង
-
ទឹកត្រជាក់ 1 ពែង សម្រាប់ត្រាំ និងលាងសម្អាត
តម្រូវការ
ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើ ដែលមានដាក់ជាមួយ juicing strainer
របៀបធ្វើ
-
សម្រាប់ oat កិន: ដាក់ស្រូវ oat ទៅក្នុងចាន។ ដាក់លាយជាមួយទឹកត្រជាក់។ ដាក់ក្នុងទូទឹកកករយៈពេល ២ ម៉ោង
សម្រាប់ oat កាត់៖ ត្រាំមួយពែងក្នុងទឹកត្រជាក់ ហើយដាក់ក្នុងទូទឹកកកពេញមួយយប់ ឬយ៉ាងហោចណាស់ 8 ម៉ោង
-
លាងជម្រះ oat អោយបានស្អាតល្អជាមួយទឹកធម្មតា
-
បិទគម្របឆ្លាតវៃរបស់ម៉ាស៊ីនកៀបទឹកផ្លែឈើ។ បន្ថែម oat បន្តិចទៅក្នុងម៉ាស៊ីន បន្ទាប់មកបន្ថែមទឹកត្រជាក់ទឹកកកក្នុងបរិមាណស្មើគ្នា។ បន្តជំនួសរវាង oats និង 1 ពែងនៃទឹក, ផ្នែកតូចស្មើៗគ្នានៅពេលមួយ
-
បើកមួកឆ្លាតវៃដើម្បីបង្ហូរទឹកដោះគោ។ សូមរក្សាទុក ក្នុងទូទឹកកករយៈពេល 3 ថ្ងៃ។
គន្លឹះ៖
ទឹកដោះគោ oat គឺល្អបំផុតសម្រាប់ភេសជ្ជៈត្រជាក់ ព្រោះវាអាចរលាយនៅក្នុងភេសជ្ជៈក្តៅបាន។